2022-12-08 Ny portal för att kontrollera ditt register och acceptera användarvillkoren

8. December 2022, weltweit

Självbetjäningsportaler för autentiseringsmetoder baserade på mobilnummer

Två självbetjäningsportaler tillåter korrekt kontroll av registreringsstatusen eller tillåter även godkännande av användarvillkoren utan att använda länkarna i det skickade SMS:et. En andra portal låter en testsignatur kontrollera i förväg om signaturen kunde autentiseras korrekt och/eller om det finns några problem. Ett byte av den mobila enheten eller SIM-kortet kan till exempel leda till ett felmeddelande i händelse av en Mobile ID-autentisering på grund av att den andra ägandefaktorn har ändrats.

 

Kontroll av registreringsstatus

Kontrollen av registreringsstatus kan initieras genom ett anrop på följande webbsida:

https://smart-flow.scapp.swisscom.com/

Efter inloggning med ett mobilnummer som verifierats med en engångskod via SMS kommer det att visas om registreringen är giltig för en kvalificerad elektronisk signatur (säkerhetsfaktor 4) eller en avancerad elektronisk signatur (säkerhetsfaktor 3) och om det är giltigt för jurisdiktionen för eIDAS (EU/EWR) eller Schweiz (CH). Dessutom kan du se den valda autentiseringsmetoden och slutdatumet för giltigheten. I den mån användarvillkoren inte redan är godkända eller nya villkor måste accepteras är det möjligt att acceptera dem genom att klicka på knappen "Villkor". Webbsidan som visar de olika registreringsmetoderna kan nås via knappen "Gå till legitimation".

Kontrollera möjligheten att skriva under

På webbsidan

https://check-signature.scapp.swisscom.com/

du kan kontrollera om din autentiseringsmetod baserad på ett mobilnummer kan användas för en signatur. En testsignatur som består av en textsträng "hej världen" kommer att signeras. Efteråt presenteras resultatet.

 


Vi vill ge dig det senaste hjälpinnehållet på ditt eget språk så snart som möjligt. Denna sida har översatts automatiskt och kan innehålla grammatiska fel eller felaktigheter. Du kan besöka sidan där vi tar det ursprungliga innehållet från här för att undvika eventuella missförstånd.

Zoom