22.09.2020
insikt
Okategoriserad

Swisscom Shops som registreringsmyndigheter för kvalificerad elektronisk signatur!

Swisscom Trust Services utökar sitt nätverk av offentliga registreringsmyndigheter genom att inkludera fler Swisscom-butiker i hela Schweiz. Detta innebär att våra kunder och partners nu kan identifiera och registrera sig gratis för kvalificerad elektronisk signatur (QES) i enlighet med Federal Law ZertES (Schweiz) och EU-förordningen eIDAS (EU) i Swisscom Shops i de större städerna. Detta är det rättsliga kravet enligt den schweiziska federala lagen om elektronisk signatur (ZertES). Med detta steg positionerar Swisscom Trust Services sig som den enda och första leverantören av betaltjänster som erbjuder denna tjänst till sina kunder vid en offentlig försäljningsplats.

När du besöker en Swisscom-butik måste du ta med ett giltigt identitetsdokument (pass eller identitetskort) enligt följande lista över länder samt din smartphone, så att du kan acceptera tjänsten från Swisscom Signing Services och utlösa din kvalificerade elektroniska signatur i framtiden.

Innan du besöker Swisscom Shop rekommenderar vi att du aktiverar Mobile ID som en digital penna. För att göra det, välj SIM-baserad aktivering (besök följande webbplats ). Om ditt SIM-kort stöder detta kan du helt enkelt ladda ner den kostnadsfria Mobile ID-appen i vanliga App Stores och aktivera kontot.

Du hittar en översikt över valda Swisscom Shops och mer information under SRS Direct . Där kommer vi regelbundet att publicera ytterligare registreringsmyndigheter.

Viktig information om annullering av tillfällig ändring av ZertES för videoidentifiering!

Inom ramen för Covid-19-pandemin utfärdade schweiziska federala rådet en tillfällig lindring av den federala förordningen om VZertES baserat på den federala lagen om elektronisk signatur ZertES i april 2020. Denna förordning gjorde det möjligt att registrera sig för kvalificerade elektroniska signaturer i Schweiz via videoidentifiering, även utanför finansiella mellanhänder (t.ex. banker). Eftersom Covid-19 situation har förändrats, kommer det schweiziska förbundsrådet sannolikt inte förlänga det tillfälliga VZertES förordningen ändring vidare, så att undantaget kommer att hävas den 2: a oktober 2020. Som ett resultat av alla registreringar utförs i perioden från april till oktober 2020, genom video av Smart Registration Service (SRS) och inte genom video identifiering av finansiella mellanhänder, inte längre godkänt för kvalificerade signaturer enligt ZertES elektronisk från 2: a oktober 2020, men endast för den avancerade elektroniska signatur. Användare måste därför registrera sig igen för att få en QES för det schweiziska juridiska området igen. Om du som användare påverkas av upphävandet av VZertES kan du helt enkelt besöka Swisscom Shop i ditt område och förnya din registrering.


We want to provide you with the latest help content in your own language as quickly as possible. This page has been automatically translated and may contain grammar errors or inaccuracies.