Povratak na Pregled vijesti i uvida

Priopćenje: Swisscom Trust Services i EasySend

Tel Aviv / Berlin, listopad 2020. – Swisscom Trust Services i EasySend ulaze u strateško partnerstvo kako bi pružili besprijekorno digitalno korisničko iskustvo čak iu visoko reguliranim industrijama. Usredotočen na tržište osiguranja i bankarstvo, EasySend nudi platformu bez koda koja olakšava digitalizaciju popunjavanja obrazaca ugovora. Kao pružatelj usluga povjerenja, Swisscom osigurava da su procesi pravno obvezujući kvalificiranim elektroničkim potpisom.

Jednostavna digitalizacija ugovora

Davatelji financijskih usluga i osiguravatelji djeluju na tržištu koje karakteriziraju visoke regulatorne prepreke. To otežava sveobuhvatnu digitalizaciju i tako pojednostavljivanje odnosa s kupcem. U mnogim je slučajevima i dalje potreban pismeni ugovor, na primjer u privatnom bankarskom sektoru kada kupci žele otvoriti novi račun vrijednosnih papira. Papirnati obrazac često je i dalje potreban za police osiguranja života i zaostalog kredita te za izvještaje o šteti. S opsežnim obrascima kupci mogu lako pogriješiti prilikom njihova popunjavanja. Odgovorni službenik obično ih otkrije tek nakon što su poslani, što dodatno otežava ionako dugotrajan postupak.

Uz rješenje EasySend tvrtke mogu te procese mapirati u digitalni okvir. Platforma bez koda ne zahtijeva nikakvo programsko znanje od strane korisnika. Rješenje s bijelom etiketom, koje se integrira s CRM-om i BPM-om, djeluje kao sloj između kupaca i sustava tvrtke. Suradnički pristup posebno je koristan pri zaključivanju ugovora: službenici mogu ispunjavati dokumente u stvarnom vremenu zajedno s kupcem i po potrebi izvršiti ispravke. Neispravno popunjeni dokumenti stoga su prošlost. Vizualizacija procesa također pokazuje točno gdje kupci imaju problema i prekidaju postupak, poboljšavajući na taj način stope završetka.

EasySend surađuje s preko 90 posto izraelskih osiguravajućih društava, a također ima odnose s kupcima s njemačkim osiguravajućim kućama, poput R + V Versicherung i Nürnberger Versicherung.

Ovjereni elektronički potpis istovremeno stvara povjerenje i praktičnost

Međutim, njemačko i europsko tržište zahtijevaju drugačije propise od onih koji se primjenjuju u Izraelu, na primjer. Propisi o eIDAS-u (EU) i ZertES-u (Švicarska) definiraju kvalificirani elektronički potpis kao jedinu digitalnu alternativu rukom potpisanom potpisu, kojem su ravnopravni u gotovo svim područjima. Unatoč tim birokratskim razlikama, elektronički potpis ostaje najprikladniji i najbrži način za izražavanje volje korisnika. Ova nedvosmislena izjava o namjeri potrebna je za sklapanje ugovora: kupci je mogu napraviti, na primjer, unosom mobilnog TAN-a.

Kombinacijom usluga Swisscom Trust Services i EasySend, sada je moguće izravno potpisati dokument koji je kupac ispunio elektroničkim putem. To drastično smanjuje vrijeme potrebno za sklapanje ugovora. Ono što je nekada trajalo danima ili čak tjednima, sada se može završiti za manje od sat vremena. Zahvaljujući punoj integraciji s korisničkim platformama, ništa se ne mijenja za krajnje korisnike u njihovom poznatom okruženju. Međutim, izbjegava se medijska pauza na putovanju kupaca, a postupak je puno lakši za kupce.

Preuzmi priopćenje za javnost:

201020 Swisscom Trust Service EasySend Partnerschaft

Željeli bismo vam pružiti najnoviji sadržaj pomoći na vašem jeziku što je prije moguće. Ova je stranica prevedena automatski i može sadržavati gramatičke pogreške ili netočnosti. Možete posjetiti stranicu na kojoj preuzimamo izvorni sadržaj s ovdje kako bismo izbjegli potencijalne nesporazume.

Zoom