Izjava o online privatnosti Swisscoma Trust Services

Izjava o online privatnosti Swisscoma Trust Services' opisuje kako obrađujemo vaše osobne podatke kada ste na trustservices.swisscom.com ili kontaktirate Swisscom Trust Services putem ove web stranice.

Kliknite ovdje za promjenu postavki kolačića

1 Obrada osobnih podataka, kategorije

Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu osobu ili osobu koju je moguće identificirati. Osim vaših podataka za kontakt, kao što su ime, telefonski broj, adresa ili adresa e-pošte i druge informacije koje nam dajete, na primjer, prilikom registracije, prilikom narudžbe ili u vezi s upitima za bilten, sudjelovanje u ulozima ili anketama i slično, to također može uključivati IP adresu koju registriramo kada posjetite našu web stranicu, a možemo je kombinirati s drugim informacijama, kao što su stranice kojima se pristupa i odgovori na ponude prikazane na našim web stranicama. S tim u vezi, vidjeti Poglavlje 1. Sveobuhvatne izjave.

Općenito, ne postoji zakonska ili ugovorna obveza otkrivanja osobnih podataka. Međutim, morat ćemo prikupljati i obrađivati osobne podatke koji su potrebni za pokretanje i obradu ugovornog odnosa. U protivnom nećemo moći zaključiti ili nastaviti relevantni ugovor. Obrada određenih podataka kada koristite naše web stranice također je neizbježna. Iz tehničkih razloga ne može se spriječiti evidentiranje određenih (ali općenito neosobnih podataka).

U određenim okolnostima, možda ćete nam htjeti ili trebate dati osobne podatke trećih strana. Napominjemo da u takvim slučajevima morate obavijestiti relevantne osobe o ovoj Izjavi o privatnosti i osigurati točnost dotičnih osobnih podataka.

 

2. Svrhe obrade

Vaše osobne podatke obrađujemo na našim web stranicama u svrhe kao što su:

  • izvršenje ugovora, tj. osobito

    • pokretanje ugovora, uključujući, ali ne ograničavajući se na upite o pokretanju ugovora, informacije o cijenama, tehničke informacije o rasponu usluga itd.
    • osiguravanje korisničke podrške, npr. upiti u vezi s funkcionalnim nedostacima ili nedostajućim značajkama

  • interes za provođenje marketinga: Primamo vaš zahtjev za bilten ili registraciju za jedan od naših webinara i treninga i pružamo vam ažurirane informacije o našim uslugama.
  • Daljnji razvoj naših usluga: Vaši zahtjevi su relevantni za daljnji razvoj naših proizvoda, a time i povećanje zadovoljstva naših kupaca i konkurentnosti općenito.

Daljnje pojedinosti u vezi sa svrhama obrade mogu se pronaći u odjeljku 2 Sveobuhvatne izjave navedene u nastavku.

  1. Pravna osnova za obradu

Obrada osobnih podataka zahtijeva pravnu osnovu. Obrada vaših osobnih podataka općenito se oslanja na jednu ili više od sljedećih pravnih osnova: Obrada je neophodna za

  • izvršavanje ugovora s vama ili obrada vašeg zahtjeva za ugovorom (čl. 6(1)(b) GDPR; „izvršenje ugovora“) ili čl. 13(2) FADP
  • (ii) usklađenost sa zakonskom obvezom (čl. 6(1)(c) GDPR; „pravna obveza”) ili čl. 13(2) FADP
  • (iii) ili zaštitu legitimnog interesa (čl. 6(1)(f) GDPR-a; „legitimni interes”) ili čl. 13(2) FADP
  • (iv) ili ste izričito pristali na obradu, npr. u narudžbi za bilten, zahtjevu za prodaju ili rezervaciji za webinar (članak 6. stavak 1. točka (a) GDPR “pristanak”).

 

3 Kolačići

3.1 Što su kolačići?

STS web stranice koriste tzv. kolačiće. To su male datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu ili mobilnom uređaju kad god posjetite ili koristite neku od naših web stranica. Kolačići pohranjuju određene postavke putem vašeg preglednika. Također pohranjuju podatke o tome kako komunicirate s web-mjestom putem preglednika. Kad god se kolačić aktivira, dodjeljuje mu se identifikacijski broj (ID kolačića) putem kojeg se identificira vaš preglednik i mogu se koristiti informacije sadržane u kolačiću.

Većina kolačića koje koristimo privremeni su kolačići sesije koji se automatski brišu s vašeg računala ili mobilnog krajnjeg uređaja na kraju sesije vašeg preglednika.

Osim toga, koristimo i trajne kolačiće. Ovi kolačići ostaju pohranjeni na vašem računalu ili mobilnom krajnjem uređaju nakon završetka sesije vašeg preglednika. Ovi trajni kolačići ostaju pohranjeni na vašem računalu ili mobilnom krajnjem uređaju u razdoblju od mjesec dana do deset godina, ovisno o vrsti kolačića, a automatski se deaktiviraju na kraju programiranog vremenskog razdoblja.

3.2 Zašto koristimo kolačiće?

Kolačići koje koristimo namijenjeni su omogućavanju različitih funkcija na našim web stranicama. Kolačići pomažu, na primjer, pohraniti vaše zadane postavke zemlje i jezika te vašu košaricu za kupnju na različite stranice tijekom web sesije.

Korištenjem kolačića također možemo bilježiti i analizirati obrasce pregledavanja posjetitelja naših web stranica. To nam omogućuje da dizajniramo naše web stranice na učinkovitiji i razumljiviji način, čineći tako vaš posjet našim web stranicama što ugodnijim. Osim toga, možemo vam prikazati informacije na web stranici koje su posebno prilagođene vašim interesima.

3.3 Koji se podaci prikupljaju?

Kolačići prikupljaju informacije koje se odnose na korištenje, kao što su datum i vrijeme posjeta našim web stranicama, naziv posjećene web stranice, IP adresa vašeg krajnjeg uređaja, kao i operativni sustav koji se koristi. Kolačići također pružaju informacije o tome koje od naših web stranica posjećujete i s koje web stranice pristupate našoj web stranici.

Kolačići nam također omogućuju da utvrdimo koje ste probleme istraživali na našim web stranicama.

3.4 Kolačići treće strane

Kolačići ili slične tehnologije spremljene na vašem računalu ili mobilnom krajnjem uređaju također mogu doći od drugih tvrtki unutar Swisscom Grupe ili nezavisnih trećih strana, kao što su partneri za oglašavanje i davatelji internetskih usluga.

Ovi kolačići omogućuju našim partnerskim tvrtkama da vam se obrate individualno prilagođenim oglašavanjem i mjere njegovu učinkovitost. Kolačići naših partnerskih tvrtki ostaju pohranjeni na vašem računalu ili mobilnom krajnjem uređaju u razdoblju između mjesec dana i deset godina i automatski će se deaktivirati na kraju programiranog vremenskog razdoblja.

Naši partneri za oglašavanje primaju pristup podacima samo na temelju identifikacijskog broja (ID kolačića). Ovi podaci sadrže informacije o korištenju na mreži, kao što su naše web stranice koje ste posjetili i sadržaj koji ste koristili.

 

4. Koje alate za web analizu koristimo?

Koristimo alate za web analizu kako bismo dobili informacije o korištenju naših web stranica i poboljšali našu web prisutnost. Ove alate obično daje pružatelj treće strane. Podaci o korištenju web-mjesta prikupljeni kolačićima u tu svrhu obično se šalju na poslužitelj treće strane. Ovisno o dobavljaču treće strane, ovaj poslužitelj se može nalaziti u inozemstvu.

Podaci se prenose korištenjem skraćenih IP adresa, što sprječava identifikaciju pojedinačnih krajnjih uređaja. IP adresa koju prenosi vaš preglednik u vezi s korištenjem alata trećih strana ne kombinira se s drugim podacima tih pružatelja usluga trećih strana.

Prijenos ovih informacija od strane pružatelja trećih strana događa se samo na temelju zakonskih odredbi ili kao dio obrade podataka iz ugovora.

Također koristimo takozvane "tehnologije ponovnog ciljanja" na našim web stranicama. To nam omogućuje da se korisnicima naših web stranica obraćamo oglašavanjem na web stranicama trećih strana. Oglašavanje se prikazuje na web stranicama pomoću kolačića sadržanih u vašem pregledniku, ID-a kolačića i analize prethodne upotrebe.

Kada koristite našu web stranicu, koristimo samo sljedeće kolačiće trećih strana i tehnologije praćenja za otkrivanje prometa i kontrolu korištenja alata, kao i za ispravljanje pogrešaka i optimizaciju naše web stranice:

  • Google Analytics
  • Google Ads konverzija
  • Google dinamički remarketing
  • Google karte – SRSIdent za prikaz karte

 

5 Kako se može spriječiti korištenje kolačića i alata za web analizu?

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće. Međutim, možete naložiti svom pregledniku da ne prihvaća kolačiće ili da vas pita svaki put prije prihvaćanja kolačića s web stranice koju ste posjetili. Također možete izbrisati kolačiće na svom računalu ili mobilnom krajnjem uređaju korištenjem odgovarajuće značajke u vašem pregledniku.

Popis korištenih tehnologija s pojedinostima o davateljima, svrsi dotičnih tehnologija, odgovarajućim opcijama za sprječavanje ili ograničavanje njihove uporabe, kao i dodatne informacije o odgovarajućim davateljima možete pronaći ovdje:

https://www.swisscom.ch/en/residential/legal-information/online-privacy.html#10.

Osim toga, klikom na vezu "Kolačići" u podnožju naše stranice, imate mogućnost uključiti ili isključiti zbirku glavnih kolačića.

Ako odlučite ne prihvatiti naše kolačiće ili kolačiće i alate naših partnerskih tvrtki, nećete vidjeti određene informacije na našim web stranicama i nećete moći koristiti određene značajke s ciljem poboljšanja vašeg posjeta. Međutim, tako odabrane postavke odnose se samo na web-mjesta kojima upravlja STS ( https://trustservices.swisscom.com/en/ ).

 

6 Kategorije primatelja i prekogranična obrada

Vaše podatke možemo učiniti dostupnima sljedećim primateljima u skladu s primjenjivim zakonskim zahtjevima:

  • Swisscom Trust Services, koji vam pružaju svoje usluge
  • Pružatelji usluga koji nam pomažu (npr. pružatelji usluga Swisscom grupe) i
  • Poslovni partneri (preprodavači) koji s vama kao primateljem usluge sklapaju ugovor o komercijalnim uslugama.

Daljnje pojedinosti u vezi s otkrivanjem osobnih podataka trećim stranama mogu se pronaći u odjeljku 4. Opširne izjave navedene u nastavku.

 

7 Razdoblje pohrane i brisanje podataka

naši osobni podaci pohranjuju se barem dok se ne postigne svrha obrade, a zatim se brišu ili anonimiziraju. Daljnje informacije o razdoblju pohrane i brisanju podataka mogu se pronaći u odjeljku 5 Opširne izjave navedene u nastavku.

 

8 Vaša prava

Imate nekoliko prava u vezi s obradom svojih osobnih podataka, u skladu s uvjetima navedenim u primjenjivom zakonu, kao što su prava pristupa i prava na ispravak ili brisanje, osim ako ne postoji zakonska obveza čuvanja. Daljnje informacije o vašim pravima mogu se pronaći u odjeljku 6. Opširne izjave navedene u nastavku.

 

9 Izmjene i dopune

Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku. Primjenjivat će se najnovija verzija objavljena na našim web stranicama. Dat ćemo vam odgovarajuću obavijest o ovim promjenama u skladu s primjenjivim zakonom. U tu svrhu koristimo našu web stranicu

https://trustservices.swisscom.com/hr/status-usluge/

na koji se također možete pretplatiti npr. putem RSS-a.

 

10 Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa zaštitom podataka, kontaktirajte nas na sljedeći način:

  • Telefonom: +41 (0) 800 724 724, izbor u izborniku “Data Services”, ključna riječ “Signing Service/ PRO Broj: 005038814“ ili iz Austrije: +43 720 82 89 89
  • Poštom: Swisscom Trust Services Ltd, Zaštita podataka, Hardturmstrasse 3, 8005 Zürich, Švicarska
  • E-mailom: msc.support@swisscom.com

Službenika za zaštitu podataka grupe Swisscom Ltd možete kontaktirati na sljedeći način:

  • Na e-mail: datenschutz@swisscom.com
  • Poštom: Swisscom (Switzerland) Ltd, dr. Nicolas Passadelis, LL.M., službenik za zaštitu podataka Swisscom Ltd i Swisscom (Switzerland) Ltd, poštanski pretinac, 3050 Bern

U svim slučajevima navedite ključnu riječ “Swisscom Trust Services”.

Posljednje ažuriranje u srpnju 2021

Preuzmite izjavu o privatnosti


Željeli bismo vam pružiti najnoviji sadržaj pomoći na vašem jeziku što je prije moguće. Ova je stranica prevedena automatski i može sadržavati gramatičke pogreške ili netočnosti. Možete posjetiti stranicu na kojoj preuzimamo izvorni sadržaj s ovdje kako bismo izbjegli potencijalne nesporazume.

Zoom