30.10.2020
priopćenje za javnost

Priopćenje: Swisscom Trust Services i EasySend

Tel Aviv / Berlin, listopad 2020. – Swisscom Trust Services i EasySend ulaze u strateško partnerstvo kako bi pružili besprijekorno digitalno korisničko iskustvo čak iu visoko reguliranim industrijama. Usredotočen na tržište osiguranja i bankarstva, EasySend nudi platformu bez koda koja olakšava digitalizaciju popunjavanja obrazaca ugovora. Kao davatelj usluga povjerenja, Swisscom osigurava da su procesi pravno obvezujući kvalificiranim elektroničkim potpisom.

Jednostavna digitalizacija ugovora

Davatelji financijskih usluga i osiguravatelji djeluju na tržištu koje karakteriziraju visoke regulatorne prepreke. To otežava sveobuhvatnu digitalizaciju i tako pojednostavljivanje odnosa s kupcem. U mnogim je slučajevima i dalje potreban pismeni ugovor, na primjer u privatnom bankarskom sektoru kada kupci žele otvoriti novi račun vrijednosnih papira. Papirnati obrazac također je često i dalje potreban za police osiguranja života i zaostalog kredita te za izvještaje o šteti. S opsežnim obrascima kupci mogu lako pogriješiti prilikom popunjavanja. Odgovorni službenik obično ih otkrije tek nakon što su poslani, što dodatno otežava ionako dugotrajan postupak.

Uz rješenje EasySend tvrtke mogu te procese mapirati u digitalni okvir. Platforma bez koda ne zahtijeva nikakvo programsko znanje od strane korisnika. Rješenje s bijelom etiketom, koje se integrira s CRM-om i BPM-om, djeluje kao sloj između kupaca i sustava tvrtke. Suradnički pristup posebno je koristan pri zaključivanju ugovora: službenici mogu ispunjavati dokumente u stvarnom vremenu zajedno s kupcem i po potrebi izvršiti ispravke. Neispravno popunjeni dokumenti tako su prošlost. Vizualizacija procesa također pokazuje točno gdje kupci imaju problema i prekidaju postupak, poboljšavajući na taj način stope završetka.

EasySend surađuje s preko 90 posto izraelskih osiguravajućih društava, a ima i odnose s kupcima s njemačkim osiguravajućim kućama, poput R + V Versicherung i Nürnberger Versicherung.

Ovjereni elektronički potpis istovremeno stvara povjerenje i praktičnost

Međutim, njemačko i europsko tržište zahtijevaju drugačije propise od onih koji se primjenjuju u Izraelu, na primjer. Propisi o eIDAS-u (EU) i ZertES-u (Švicarska) definiraju kvalificirani elektronički potpis kao jedinu digitalnu alternativu rukom potpisanom potpisu, kojem su ravnopravni u gotovo svim područjima. Unatoč tim birokratskim razlikama, elektronički potpis ostaje najprikladniji i najbrži način za izražavanje volje korisnika. Ova nedvosmislena izjava o namjeri potrebna je za sklapanje ugovora: kupci je mogu napraviti, na primjer, unošenjem mobilnog TAN-a.

Kombinacijom usluga Swisscom Trust Services i EasySend, sada je moguće izravno potpisati dokument koji je kupac ispunio elektroničkim putem. To drastično smanjuje vrijeme potrebno za sklapanje ugovora. Ono što je nekada trajalo danima ili čak tjednima, sada se može završiti za manje od sat vremena. Zahvaljujući punoj integraciji s korisničkim platformama, ništa se ne mijenja za krajnje korisnike u njihovom poznatom okruženju. Međutim, izbjegava se medijska pauza na putovanju kupaca, a postupak je puno lakši za kupce.

Preuzmi priopćenje za javnost:

201020 Swisscom Trust Service EasySend Partnerschaft

We want to provide you with the latest help content in your own language as quickly as possible. This page has been automatically translated and may contain grammar errors or inaccuracies.